Ondt i ryggen, nærmere bestemt lænden. Hvad skal jeg gøre?

Uanset problemer med ryggen er det vigtigt at du opsøger en fag person der kan hjælpe dig med at konstaterer hvilke skade der er snak om inden, du begynder at behandler dig selv. Specielt hvis der er snak om strålinger ud i benene.

Rygsøjlen (columna vertebralis) består af 24 bevægelige hvirvler (vertebrae), samt korsbenet (os sacrum) der er 5 sammenvoksede hvirvler. Mellem hver af de 24 bevægelige hvirvler, er der en discus der er med til at skabe en stød afdæmpning i ryggen når vi sidder, står, går og løber.  Langs med rygsøjlen(columna) ligger der 31 nervepar der har forbindelse til hele vores krop. Når vi bevæger os, løfter og sidder, aktiverer vi muskler og sener. Hvis vi kommer til at løfte forkert eller overbelaste vore muskler på anden måde, kan det medføre smerter i ryggen.

Årsagen til smerten i ryggen kan være et knogle, led eller muskulært problem. Led problemer kan ofte være forårsaget af muskulære problemer. Med det mener jeg at muskler der er overspændte (hypertonus) kan trække et led skævt. Da der er 31 nervepar der udspringer fra rygsøjlen (columna) kan problemer i ryggen ofte føre til udstrålinger af smerte andre steder i kroppen. Det vil sige, ondt i lænden (de lumbale vertebrae) kan medføre strålinger/smerter ned i benene.

For at finde årsagen til dine smerter i ryggen, er det vigtigt med en dybdegående undersøgelse, for at konstatere hvor smerten kommer fra og hvorfor den er opstået. For at kunne løse et ryg problem og ikke bare symptom/smertebehandle er det vigtigt at vide HVORFOR du har et rygproblem. Stammer problemet fra en muskel eller et det et led? Er det måske en diskusprolaps eller er det et piriformis problem (tryk på nerve i sædemusklen)? Det er vigtige spørgsmål at få svar på inden behandlingen går i gang. På den måde kan man i de fleste tilfælde løse problemet indenfor 4-6 behandlinger.

Kontakt info

Dalen Sportsbehandling
Sdr. Boulevard 59
9600 Aars

Tlf.:
21 72 41 06
Mail: line@dalen.dk

Nyhedsbrev

Om mig

Skaderne har sat en stopper for min sports karriere, men sådan behøver det ikke være for dig.

Min mission er at hjælpe folk med at genfinde glæden ved at bevæge sig. Det er ingenting der gør mig mere glad end når mine klienter går herfra, med et smil på læberne...

  Ring 21 72 41 06