Jeg har i rigtig lang tid ønsket mig en K-laser og nu er det blevet virkelighed. Det vil sige at jeg i enda højere grad kan hjælpe dig som patient med skader, gener og smerter du gerne vil være for uden. K-laser er en utrolig effektiv laser, der booster dine celler til at øge din helings process med flere gange. 

En behandling tager fra 3-8 minutter, er smerte fri og uden bivirkninger.

Nedenfor kan du læse lidt (nørdete) omkring hvad en terapeautisk laser er, hvad der er forksellen på de forskellige laser og hvorfor K-laser er så fantastisk.

Hvad er en laser?

En laser er et apparat, der med en ensfarvet, sammenhængende og retningsbestemt lysstråle, stimulerer celler og derved øger heling og vækst af væv.

Hvad er laser terapi?

Laserterapi er behandling med en lysstråle der ligger inden for en bølgelængde på 635-1000nm, hvilket giver den muligheder til at gå ned i dybden og behandle under huden. Laserenergien øger blodcirkulationen og trækker vand, ilt og næringsstoffer til det beskadigede område. Hvilket stimulerer kroppen til en optimal heling af kroppens muskler, knogler og væv (en øgning af kroppens egen helingsproces) og nedsætter hævelse, muskelspændinger, stivhed og smerte.

Hvorfor er K-laser så fantastisk i forhold til andre typer laser behandling?

Er der forskel på lasere?

Der er stor forskel på lasere. Derfor er lasere delt ind i klasser, alt efter hvor kraftige de er og hvilke formål de har.

Klasse I ca 1 microwatt Laser printer, CD/DVD afspiller
Klasse II Op til 1 milliwatt Pointer, stregkode-scanner
Klasse IIIa Op til 5 milliwatt Afstandsmåler, pointer
Klasse IIIb Op til 500 milliwatt Lysshow, terapi
Klasse IV Mere end 500 milliwatt Industri, militær, terapi

American National Standard Institute

Eksempler på klasse IV lasere er, laser til kirurgi, kosmetik og K-laser

Hvad er forskellen på en klasse 3B laser og en K-laser?

Hvis vi sammenligner en klasse 3b laser og en K-laser, ser vi på 2 ting. For det første kigger vi på bølgelængde.

De fleste klasse 3b lasere har kun 1 eller 2 bølgelængder. K-laser er den første terapeautiske laser der har 4 bølgelængder. Hvad betyder det?

Bølgelænder bestemmer laser energiens indtrængningsdybde i væv og målretter sig (alt efter hvilke nm) specifikt til forskellige væv og celler, så man derved stimulere til smertelindring og heling.

Altså, de forskellige bølgelængder der er målt i nm (nanometer=en milliardndel af en meter) stimulerer forskellige områder alt efter hvilke nm der er tilgengelig. F.eks

660 nm stimulerer huden, hvilket fremmer sårheling

800 nm stimulerer ATP produktionen i kroppen og giver mere energi til cellerne

905 nm stimulerer hæmoglobin i kroppen og øger cellerene oxygenniveau

970 nm stimulerer blodcirkulationen og sørger for mere blod til det beskadigede området.

 

For det andet har vi power. En klasse IV laser har en styrke på 15 watt og en klasse 3b laser har en styrke på op til 500 milliwatt.

Power (Watts) er antallet af fotoner som stråling kan levere per tidsenhed. Den afsatte energi (joule) er en ophobning af disse fotoner over tid (1 Watt = 1 joule pr 1 sekund). Ved at starte ud med flere Watt ved overfladen, vil mere energi (J) trænge ned til den ønskede dybde og derved øge effekten. Det vil sige at en K-laser har dermed en penetration på +/- 10 cm. Og en klasse 3b laser har en penetration på +/- 0,5 cm. På den måde kan en K-laser behandle nede i dybden af vævet, under huden, gennem flere lag af muskler og ind til knogler, med større effekt.

 

For mere info omkring K-laser klik her

Kontakt info

Dalen Sportsbehandling
Sdr. Boulevard 59
9600 Aars

Tlf.:
21 72 41 06
Mail: line@dalen.dk

Nyhedsbrev

Om mig

Skaderne har sat en stopper for min sports karriere, men sådan behøver det ikke være for dig.

Min mission er at hjælpe folk med at genfinde glæden ved at bevæge sig. Det er ingenting der gør mig mere glad end når mine klienter går herfra, med et smil på læberne...

  Ring 21 72 41 06